ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 25 січня очікується зростання провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 25 січня 2010 р. очікується зростання провідних індексів. Інвестори з оптимізмом очікують, що нинішній голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке буде найближчим часом призначений на свій пост на другий термін, і це подія в перспективі зробить позитивний вплив на ринок.

У перші години торгів очікується зростання котирувань найбільшого в світі виробника мікросхем для ПК Intel Corp. на тлі заяви аналітиків з Barron's про те, що в найближчі декілька років акції компанії можуть подорожчати, щонайменше, на 25%, оскільки споживачі частіше мінятимуть свої застаріваючі комп'ютери на нові моделі. Не так оптимістично обставини складаються для американської корпорації Halliburton, що опублікувала сьогодні свій фінансовий звіт. Згідно зі звітом, за підсумками IV кварталу 2009 р. чистий прибуток Halliburton скоротився на 48%, склавши 243 млн дол. проти 468 млн дол. за жовтень-грудень 2008 р. Виручка компанії за вказаний період знизилася на 25% - до 3,67 млрд дол. проти 4,9 млрд дол. роком раніше. Зниження фінансових показників за звітний період зв'язане, зокрема, з наслідками загальносвітової фінансової кризи.

Вплинуть на хід торгів і макроекономічні новини. Так, сьогодні очікується публікація даних за об'ємом продажів будинків на вторинному ринку в США в грудні 2009 р. За прогнозами аналітиків, за минулий місяць цей показник склав 5,9 млн одиниць.

Станом на 15:11 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 60 пунктів (+0,59%), на індекс Nasdaq - виросли на 5,75 пункту (+0,32%), на індекс S&Р - на 6,8 пункту (+0,62%).