ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 22 лютого очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 22 лютого очікується підвищення провідних індексів. Глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке в ході сьогоднішнього виступу, як очікується, оголосить про збереження ключових процентних ставок на рекорд низькому рівні, що може заспокоїти інвесторів щодо швидкого згортання програми по стимулюванню економіки.

На тлі успішних фінансових результатів можуть подорожчати цінні папери рітейлера товарів для облаштування будинку Lowe's Cos, що зафіксував зростання прибутку за підсумками минулого кварталу на 27%. Крім того, компанія прогнозує збільшення продажів на 1-3% в поточному кварталі. Успішно можуть скластися торги і для аптечної мережі Wallgreen. На думку аналітиків, покупка мережі аптек Duane Reade Holdings Inc.поможет Wallgreen, що базується в Нью-Йорку, збільшити виручку в найбільшому місті США і скоротити витрати.

Підвищена увага забезпечена акціям найбільшої в світі нафтосервісної компанії Schlumberger, яка підтвердила свій намір придбати одного з найбільших в США виробників розчинів для буріння Smith International за 11,3 млрд дол. Операція буде здійснена в акціях. У фокусі сьогодні, судячи з усього, опиняться і фармацевтичні компанії, включаючи Merck & Co і Bristol-Мyers Squibb, оскільки Президент США Барак Обама обнародує деталі плану з реформування системи охорони здоров'я.

Станом на 15:51 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 36 пунктів (+0,35%), на індекс Nasdaq - на 11,75 пункту (+0,65%), на індекс S&Р - на 4,3 пункту (+0,39%).