ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 19 квітня очікується зниження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів у США 19 квітня очікується зниження провідних індексів. Про це свідчить негативна динаміка котирувань ф'ючерсів на американських торгових майданчиках, повідомляє РБК. Торгова сесія, ймовірно, відкриється "в мінусі" для компаній банківського сектора (Bank of America, Citigroup, J.Р.Мorgan Chase&Сo., American Express) у зв'язку з позовом, який подала Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) проти банку Goldman Sachs. Комісія звинуватила банк у шахрайстві з використанням похідних іпотечних паперів. SEC вимагає від Goldman Sachs повернення незаконно отриманого прибутку, виплати відсотків за період до винесення судової ухвали і сплати штрафів.

Зовнішній фон торгів сьогодні несприятливий: фондові торги в Японії завершилися падінням індексу Nikkei на 1,7%, фондові торги в Європі відкрилися зниженням провідних індексів.

Не додають оптимізму інвесторам і новини з сировинних ринків. Ціни на метали і на нафту знижуються, викликаючи негативну динаміку котирувань крупних металургійних (Alcoa, Freeport-McMoRan Copper&Gold), золотодобувних (Newmont Mining Corp., Barrick Gold) і енергетичних (ExxonМobil Corp., Chevron, ConocoРhilips) компаній.

Певний вплив на хід американських фондових торгів можуть здійснити корпоративні новини. Зокрема, інвестори звернуть увагу на фінансові звіти американської нафтосервісної компанії Halliburton Co., одного з найбільших американських банків - Citigroup і фармацевтичної компанії Eli Lilly.

Вже після початку торгової сесії з'являться статистичні дані по економіці США, які представлятимуть інтерес для гравців фондового ринку. Так, дослідницька організація Conference Board опублікує доповідь по індексу провідних економічних індикаторів США за підсумками березня 2010 р.

За станом на 14:55 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 148 пунктів (-1,34%), на індекс S&Р - на 24,9 пункту (-2,06%), на індекс Nasdaq - на 34,75 пункту (-1,71%).