ua en ru

На посаду першого заступника глави МЗС буде призначений О.Шамшур, - джерело.

На посаду першого заступника глави Міністерства закордонних справ буде призначений нинішній посол України в США Олег Шамшур. Заступником міністра стане Павло Клімкин, що очолює департамент МЗС з питань європейської інтеграції. Цю інформацію підтвердило джерело в департаменті, пише "Комерсант Україна". Ще одним заступником, як очікується, стане Іван Кулеба (посол України в Чехії в 2004-2009 рр.).

Крім того, від деяких дипломатів МЗС вимагає залишити посади до завершення терміну перебування. У їх числі посол у Франції Костянтин Тимошенко (з 2007 р.) і глава місії України при Євросоюзі Андрій Веселовський (з 2008 р.).

Послом в США, за інформацією джерела, стане Олександр Моцик, це рішення узгоджене з адміністрацією Президента. Новим послом в Євросоюзі буде Костянтин Елісєєв. На сьогодні він є заступником глави МЗС і займається європейським напрямом. Днями до Брюсселя був направлений запит на агреман щодо його кандидатури. Відповідь ще не отримана, підкреслюють джерела.

Крім того, за даними джерела, найбільші шанси очолити посольство РФ зараз у першого заступника голови МЗС Володимира Хандогія.

Послом у Франції планують призначити Олександра Купчишина, нинішнього заступника голови МЗС. До Бельгії, одержуючої в другому півріччі статус голови ЄС, буде направлений Ігор Долгов, що раніше працював послом у ФРН.