ua en ru

На Закарпатті поблизу кордону зі Словаччиною прикордонники затримали 5 незаконних мігрантів

Співробітники Державної прикордонної служби України ввечері 6 грудня затримали 5 незаконних мігрантів з Афганістану та Шрі-Ланки. Як повідомили e прес-службі Держприкордонслужби, група якраз підійшла до кордону зі Словаччиною.

Рух незаконних мігрантів помітив прикордонний наряд відділу "Новоселиця" Чопського загону. Коли "мандрівники" вже намагалися перетнути держрубіж, їх було затримано.

"Документів при собі вони не мали, проте 4 з них назвалися громадянами Афганістану, а ще один громадянином Шрі-Ланки. Серед афганців було і 2 дітей віком 16 і 17 років", - йдеться в повідомленні.

Затримані пояснили, що хотіли потрапити до однієї із країн Європи. У цьому їм допомагали невідомі особи. Незадовго до затримання під час прямування гірською місцевістю невідомі вказали мігрантам напрямок руху, а самі зникли.

Зазначимо, що організатори переправлення незаконних мігрантів неодноразово залишали останніх напризволяще, в тому числі й узимку. Часто блукання "мандрівників" гірською місцевістю призводило до значного переохолодження, а іноді й до загибелі.

Нагадаємо, Держприкордонслужба з початку року затримала 2,3 тис. нелегальних мігрантів.