ua en ru

На японських заводах обсяг виробництва Honda до кінця 2011 р. повернеться до норми

Розташовані в Японії підприємства другого за величиною після Toyota виробника автомобілів у країні - Honda Motor Co. - Повернуться до планових обсягів виробництва до кінця 2011 р., передає РБК з посиланням на Reuters.
До червня ц.р. випуск продукції на місцевих потужностях буде становити половину від наміченого раніше; потім обсяг виробництва буде залежати від регулярності поставок комплектуючих, перебої в яких спостерігалися слідом за обрушилися недавно на країну природними катаклізмами. Терміни повного завантаження потужностей розташованих за кордоном підприємств Honda не уточнюються.
В даний час обсяг виробництва на заводах компанії в Північній Америці, Великобританії, Туреччині та на Філіппінах також становить половину від запланованого раніше. Випуск автомобілів Honda скорочений у Китаї та Таїланді.
Найбільший у світі автомобілебудівний концерн Toyota Motor Corp., У свою чергу, розраховує повернутися до запланованих обсягів виробництва не раніше листопада 2011 р., повідомили в компанії на минулому тижні.
У Японії 11 березня 2011 сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого склала 9,0 (за даними Японського метеорологічного управління).Підземні поштовхи і подальше за ними цунамі завдали величезних збитків північно-східних районів країни. За даними Національного поліцейського управління, загинули або пропали без вісті більше 26 тис. чоловік. Режим надзвичайної ситуації уведений на атомному комплексі в Фукусіма (станції "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2"), де відбулися вже кілька вибухів і пожежа, триває витік радіації.