ua en ru

На виборах до Сумської облради лідирує "Батьківщина"

Згідно з паралельним підрахунком голосів, який у Сумській області вели представники партії ВО "Батьківщина", на виборах депутатів облради за партійними списками перемагають соратники Юлії Тимошенко з результатом 23,5%, - передає кореспондент РБК-Україна.
Партія регіонів набирає 20,3%, "Фронт змін" - 7,02%, "Сильна Україна" - 4,1%, КПУ - 5,2% і партія "Рідне місто" - 5,7%.
По мажоритарних округах перемагають 9 кандидатів від ВО "Батьківщина" і 35 кандидатів від Партії регіонів.
Куратор Сумської обласної партійної організації ВО "Батьківщина" від центрального виконавчого секретаріату партії Олександр Волков заявив, що Сумська область трохи не єдина область в Україні, де немає офіційної інформації про підрахунок голосів. За його інформацією, на виборах до Сумської міськради ВО "Батьківщина" отримає 37 мандатів, партія "Рідне місто" - 23 мандата, Партія регіонів - 8 мандатів, "Фронт змін" - 5 і КПУ - 3 мандати.
У той же час, станом на вечір вівторка, 2 листопада, за підрахунками Сумської обласної виборчої комісії (за даними протоколів від 6 виборчкомів по 12 округах, 24% від загальної кількості округів) лідирує Партія регіонів. Так, по 12 мажоритарних округах депутатами облради стали 12 представників Партії регіонів.