ua en ru

На виборах до Держдуми РФ в Криму немає спостерігачів від міжнародних організацій, - Тука

На виборах до Держдуми РФ в Криму немає спостерігачів від міжнародних організацій, - Тука Фото: Георгій Тука

Тука повідомив, що людям, які беруть участь в організації проведення виборів у Криму, загрожує кримінальна відповідальність

На виборах в Державну думу Російської Федерації в окупованому Криму немає спостерігачів від міжнародних організацій. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі "112 Україна".

"Серед міжнародних організацій, наскільки мені відомо (спостерігачів, - ред.), присутніх немає. Скажімо так, з якихось самодіяльних організацій, або ж громадських організацій, у мене такої інформації зараз просто немає", - сказав він.

Крім того, Тука повідомив, що людям, які будуть брати участь в організації проведення виборів до Держдуми РФ на території окупованого Криму, загрожує кримінальна відповідальність.

"Оскільки більшість людей, які беруть участь в організації процедур, знаходяться там, вони громадяни України. Ми будемо ініціювати перед деякими відомствами України, відкриття кримінальних справ", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ділянки для голосування в генеральному консульстві Росії в Одесі і в російському посольстві в Києві відкрилися під наглядом великої кількості співробітників правоохоронних органів України.