ua en ru

Вибори в Держдуму РФ: голосування під охороною почалося в Києві й Одесі

Вибори в Держдуму РФ: голосування під охороною почалося в Києві й Одесі Фото: сьогодні проходять вибори до Держдуми РФ

До 9:00 в Києві вже проголосувало близько 20 осіб

Дільниці для голосування в генеральному консульстві Росії в Одесі і в російському посольстві в Києві відкрилися під наглядом великої кількості співробітників правоохоронних органів України. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Зазначено, що дільниця для голосування на виборах до Держдуми РФ у посольстві Росії в Києві відкрилася о 8:00, будівля знаходиться по посиленою охороною.

Як розповів агентству представник російського громадського руху "Спостерігач" Степан Стродін, до 9:00 проголосувало близько 20 осіб. Він уточнив, що на територію посольства не дозволяють проходити з будь-якої аудіо- та відеотехнікою, включаючи мобільні телефони.

У генконсульстві Росії в Одесі також почалося голосування на виборах до Держдуми РФ, розповіли в консульстві.

"Голосування триває", - повідомили в консульстві.

Дипломати уточнили, що люди приходять голосувати, ситуація біля консульства спокійна, надзвичайних подій не зафіксовано. Співрозмовники агентства зауважили, що охорона диппредставництва посилена, по периметру генконсульства знаходиться велика кількість співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна поліція України не охоронятиме виборчий процес у диппредставництвах РФ під час російських виборів 18 вересня, проте забезпечуватиме правопорядок навколо будівель дипломатичних відомств.