ua en ru

На східному кордоні України за останню добу триває нарощування військ РФ

На східному кордоні України за останню добу триває нарощування військ Російської Федерації.

На східному кордоні України за останню добу триває нарощування військ Російської Федерації. Про це у своєму Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи "Інформаційне Опір", протягом останніх діб тривало перекидання російських військ на кордоні РФ з Україною", - зазначив Тимчук.

Так, за його інформацією, зафіксовані колони техніки в Ростовській області РФ (в районі м. Міллерово, смт Тарасівський, м. Каменськ-Шахтинський - 150 БТР та 400 од. автомобільної техніки, а також на ж/д станції "Київ-Товарний" - 8 РСЗВ "Ураган", 12 транспортно-заряджаючих машин РСЗВ, 4 бронетранспортери БТР-80 і близько десятка одиниць автомобільної техніки (включаючи бензовози).

Крім того, у Білгородській області РФ зафіксовані колони техніки, що рухається у бік кордону з Україною (в 30-40 км від кордону). У колонах налічується близько 30 одиниць автомобільної техніки та близько 10 одиниць інженерної гусеничної техніки.

Нагадаємо, вчора в.о. голови Адміністрації Президента України Сергій Пашинський заявив, що Україна розгорнула на кордонах достатня кількість військових, щоб протистояти агресії з боку РФ.

За його словами, Київ також розраховує в найближчі дні вивезти з Криму зброю та техніку.

У той же час, Пашинський зазначив, що на південно-східних кордонах України за останні кілька днів не зафіксовано активізації військ РФ.