ua en ru

На південно-східних кордонах України за останні кілька днів не зафіксовано активізації військ РФ, - Пашинський

В.о. голови Адміністрації Президента України Сергій Пашинський заявляє, що на південно-східних кордонах України за останні кілька днів не зафіксовано активізації російських військ.

В.о. голови Адміністрації Президента України Сергій Пашинський заявляє, що на південно-східних кордонах України за останні кілька днів не зафіксовано активізації російських військ. Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останні кілька днів нами не зафіксовано активізації російських військ", - сказав він. "Поблизу Херсона немає російських кораблів", - додав в.о. глави АПУ.

При цьому Пашинський зазначив, що Україна готова до оборони. "З точки зору аналізу ситуації ми в змозі повністю відбивати атаки", - заявив в.о. глави АПУ.

На думку Пашинського, зараз у планах РФ дестабілізувати ситуацію зсередини України, тому зараз відбувається багато дезінформації щодо нападу РФ.

"Всі наші органи Міноборони, Прикордонна служба, РНБО працюють у штатному режимі. Проводиться робота з виведення військ з Криму і звільненню там заручників", - додав він.