ua en ru

На східному узбережжі США зафіксована серія афтершоків

Повторні підземні поштовхи зафіксовані на східному узбережжі США. Коливання відчувалися в штаті Вірджинія, де знаходився епіцентр першого поштовху. Разом з тим повідомляється, що землетрус магнітудою близько 5,9 балів не призвів до жертв і не викликав значних руйнувань. Однак є повідомлення, що постраждали кілька людей, передає радіостанція "Маяк".

Життя американської столиці почало відновлюватися вже через півгодини після початку підземних поштовхів. Вони відчувалися також у штатах Північна Кароліна, Меріленд, Нью-Йорк, Огайо, столичному окрузі Колумбія і в деяких провінціях Канади. Евакуація була оголошена в держустановах - Пентагоні, Держдепартаменті, міністерствах і будівлях Конгресу. Однак землетрус не викликаа паніки і не призвів до зупинення роботи відомств і держструктур. На 2 години, до закінчення обстеження злетно-посадкової смуги, були змушені припинити роботу аеропорти ім.Джона Кеннеді і міжнародний аеропорт м.Ньюарк. В даний час вони продовжують роботу в нормальному режимі.

За оцінкою експертів, які продовжують свою роботу, найбільш відчутний удар стихія завдала одній з атомних електростанцій в штаті Луїзіана, де довелося зупиняти два ядерні реактори.

Землетруси відбуваються на Східному узбережжі регулярно, але, як правило, люди їх навіть не помічають. Підземних поштовхів такої сили жителі Вашингтона не пам'ятають. Експерти стверджують, що їх не було в останні 100 років.