ua en ru

На рівні міністерств будівництва країн СНД створена робоча група

На рівні міністерств будівництва країн СНД створена робоча група. Таке рішення було прийнято в ході 30-го засідання міжурядової ради зі співробітництва будівельної діяльності країн СНД, передає кореспондент РБК-Україна.

Головою цієї групи обрано директора департаменту архітектури, будівництва та містобудівної політики Міністерства регіонального розвитку Російської Федерації Іллю Пономарьова.
Як зазначив міністр з питань регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, завданням даної робочої групи є напрацювання нормативно-правової бази для розвитку будівельної галузі та приведення стандартів будівництва до єдиної системи.
За словами В.Яцуби, на сьогоднішній день у стадії активної розробки знаходиться Житловий кодекс України, який, за його прогнозом, повинен бути прийнятий Верховною Радою України протягом 2 місяців. Також на сьогодні активно допрацьовується нормативно-правова база в сфері будівництва і, зокрема, планується внесення змін до закону про місцеве самоврядування, про регіональний розвиток України, про стимулювання місцевих громадських об'єднань, про адміністративно-територіальний устрій України та ін.