ua en ru

На території України в січні-лютому спостерігатиметься мінлива температура, - Гідрометцентр

Гідрометцентр МНС прогнозує, що в січні-лютому на території України спостерігатиметься мінлива температура. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Гідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами М.Кульбіди, 15-17 січня очікується невелике похолодання (вдень 5-10, вночі до 15 градусів морозу) на північному, центральному та північно-східному регіонах. З 18 по 20 січня буде потепління, а з 21 по 23 - чергове зниження температури до -10-15 у більшості регіонів, зокрема на сході та півночі - до 20-25 градусів морозу. Наприкінці місяця (після 24 січня) відбудеться підвищення температури.
Щодо лютого, то, за словами голови Гідрометцентру, наступний місяць буде холоднішим за січень, але загальний температурний режим лютого по відношенню до норми буде вищим.
Щодо ймовірних паводків та підтоплень, начальник відділу гідропрогнозів українського Гідрометцентру Вікторія Бойко зазначила, що до кінця січня опадів, які б спричинили підтоплення, в тому числі на Закарпатті, не очікується, а існуючі запаси снігу не можуть спричинити серйозних паводків чи підтоплень.
За словами М.Кульбіди, на сьогодні сніговий покров зійшов практично на всій території України, за винятком східних, північно-східних регіонів та високогір'я Карпат і Криму.