ua en ru

На будівництво набережної в Симеїзі необхідно 60 млн грн, - Мінрегіонрозвитку АРК

Згідно з проектом, на будівництво нової набережної в смт Сімеїз, зруйнованої в результаті шторму, необхідно близько 60 млн грн, які планується отримати з Державного бюджету України і республіканського бюджету Криму. Про це повідомив заступник голови Ради міністрів АРК, міністр регіонального розвитку і ЖКГ Азіз Абдуллаєв, який з інспекцією відвідав берегоукріплювальні споруди в Симеїзі, передає кореспондент РБК-Україна.

У Міністерстві нагадали, що сильний шторм в ніч з 18 на 19 жовтня практично повністю зруйнував симеїзську набережну: стихія розбила протизсувну греблю, в якій утворилися двометрові провали і тріщини; обрушила частину старого аварійного причалу; розмита західна частина пляжу. Згідно з законом, селищна рада Симеїзу не має право вкладати в розвиток набережної кошти з місцевого бюджету, оскільки набережна знаходиться на балансі Кримського республіканського підприємства "Протизсувне управління". Проте протягом тривалого періоду роботи зі зміцнення споруд не проводилися.

"Проект з реконструкції набережної і берегоукріплювальних споруд повинен пройти експертизу в найближчий час. Для того, щоб при формуванні бюджету на 2012 рік цей об'єкт могли включити в список тих, що фінансуються", - резюмував Абдуллаєв.