ua en ru

На наступному тижні може бути оголошено позачергове засідання ВР, - Рибак

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак заявив ,що на наступному тижні може бути оголошено позачергове засідання ВР.

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак заявив ,що на наступному тижні може бути оголошено позачергове засідання ВР. Про це він заявив, закриваючи ранкове засідання парламенту.

"Наступний тиждень у нас згідно календарного плану - робота у комітетах. Є дуже багато питань, які потребують розгляду у комітетах. У тому числі і той закон про зміни до Конституції, який напрацюють керівники фракцій... Можливо придеться прийняти рішення, в залежності від готовності цього законопроекту, про позачергове засідання Ради наступному тижні", - заявив Рибак.

"Завтра засідання (ВР) не буде в не буде засідань, доки ми не приймемо зміни до Конституції, але депутати працюють у Києві у комітетах, тому що позачергове засідання може бути призначено у будь-який час", - додав Рибак.

Раніше Рибак закрив ранкове засідання парламенту, вечірнього засідання не буде.

За його словами, на погоджувальній раді в кабінеті голови ВР голови парламентських фракцій обговорили питання змін до Конституції і ухвалили рішення не утворювати тимчасову спеціальну комісію щодо підготовки змін до Конституції України.

"Перше питання - це утворення ТСК щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління. Але керівники фракцій обговорили та погодилися не утворювати таку ТСК, тому що три опозиційні фракції не дають своїх представників у таку ТСК", - заявив Рибак.

За його словами керівники парламентських фракцій наполягають, що вони самі зможуть за декілька днів разом з депутатами та фахівцями підготувати зміни до Конституції.

"Напрацювання, які будуть на наступному тижні, можна буде розглянути на наступному тижні. Така є пропозиція керівників усіх фракцій. Тому сьогодні ранкове засідання ВР я оголошую закритим. Вечірнього засідання не буде. Керівники фракцій зберуться у мене в кабінеті, і ми продовжимо працювати над змінами до Конституції", - заявив Рибак.

Нагадаємо, раніше народні депутати підтримали постанову №3565 "Про календарний план проведення четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання". За відповідний проект проголосували 235 народних депутатів.

Проектом календарного плану пропонується розпочати пленарні засідання четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання 4 лютого 2014 року, а закінчити її роботу 18 липня 2014 р.

Крім того, народні депутати підтримали порядок денний четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання. За відповідний проект проголосували 237 народних депутатів.

За словами Рибака, в цей порядок денний включені всі питання, включені до порядку денного на 6 січня 2014 р.

Нагадаємо, вчора народні депутати не підтримали постанову №3565 "Про календарний план проведення четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання". За відповідний проект проголосували 185 народних депутатів, проти - 13, утрималися 11 депутатів.