ua en ru

На наступному саміті ЄС обговорюватимуть теми ринку праці та досягнення фінстабільності в єврозоні

Наступний саміт країн-учасниць Євросоюзу (ЄС) відбудеться 30 січня 2012 р., повідомив голова Європейської ради Херман ван Ромпей. У своєму відеозверненні він зазначив, що основними темами, які будуть обговорюватися на саміті, стануть питання про ситуацію на ринку праці і досягнення фінансової стабільності в країнах єврозони.

"Перед нами лежить довший шлях, ніж ми очікували, - сказав ван Ромпей. - Але разом, як єдиний союз держав, ми зможемо його пройти, це наш моральний обов'язок".

Нагадаємо, попередній саміт ЄС завершився 9 грудня 2011 р. За підсумками саміту глав держав і урядів Євросоюзу переважна більшість європейських лідерів висловилися за тіснішу інтеграцію фіскальну всередині блоку і домовилися почати роботу над проектом нового фіскального договору Євросоюзу, який покликаний підвищити бюджетну дисципліну в блоці. Як очікується, у результаті підписи під документом поставлять представники 26 з 27 країн ЄС: раніше влада Великобританії відмовилися підтримати нову ініціативу Брюсселя.