ua en ru

На сьогоднішньому засіданні уряд вирішить проблему занадто тривалої процедури банкрутства, - М.Азаров

На сьогоднішньому засіданні уряд вирішить проблему занадто тривалої процедури банкрутства. Про це, відкриваючи засідання Кабінету міністрів України, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами прем'єр-міністра, на сьогоднішнім засіданні має бути вирішено питання скорочення тривалості процедури банкрутства, "які в українських реаліях можуть тривати більше 5 років". За словами М.Азарова, затягування процедури банкрутства, а також зловживання з боку тимчасових розпорядників майна та арбітражних керуючих призводить до неможливості погашення боргів перед бюджетом всіх рівнів.
"Тому визначення граничних строків здійснення процедури розпорядження майном та тривалості санації має стати вагомим кроком на шляху реформування законодавства питань банкрутства", - сказав М.Азаров.
Крім того, за його словами, в рамках адаптації українського законодавства до стандартів Євросоюзу, сьогодні буде розглянуто зміни до закону України про цінні папери та фондовий ринок щодо інсайдерської інформації.