ua en ru

На реконструкцію і закупівлю устаткування для радіологічного корпусу КООД з держбюджету виділено 60 млн грн, - Аніщенко

На реконструкцію і закупівлю необхідного устаткування для радіологічного корпусу Київського обласного онкологічного диспансеру (КООД) з державного бюджету було виділено 60 млн грн, з яких 34,5 млн грн було витрачено на ремонт будівлі даного центру. Про це заявив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виділено цього року урядом 60 млн грн, куплено необхідне устаткування... Мешканці Київської області зможуть отримати сучасне лікування, безкоштовне, (оскільки) це комунальна установа, і він (даний центр) повинен надавати медичну допомогу безкоштовно", - зазначив міністр.

На питання журналістів про те, чи не дуже дорогим виявився ремонт будівлі в умовах відсутності необхідних ліків в цілому по країні, міністр відповів: "Хто визначить той критерій - дуже багато чи ні? Перше і головне - ми повинні робити цю будівлю відповідно до БНІП... Реконструкція і ремонт виконані відповідно до вимог БНІП. Обійшовся цей корпус в 34,5 млн грн, і я не можу сказати, це багато чи мало". Міністр підкреслив, що реконструйована будівля радіологічного корпусу КООД на сьогоднішній день є еталоном: "Так повинні виглядати всі будівлі і споруди системи охорони здоров'я".

Також Аніщенко зазначив, що на сьогоднішній день в Україні створюються і фактично існують п'ять протипухлинних центрів для надання допомоги довколишнім областям, додавши: "Їх треба формалізувати наказом по Міністерству охорони здоров'я".

За інформацією, поширеною прес-службою Президента України, реконструкція будівлі радіологічного корпусу КООД обійшлася бюджету в 34,57 млн грн. У радіологічному корпусі функціонуватимуть три відділення: променевої терапії, радіонуклідної діагности і патогістологічна лабораторія. На виконання доручення глави держави на поточний рік в держбюджеті передбачено 80 млн грн для введення даного диспансеру в експлуатацію, з якого фактичного профінансовано 60 млн грн.