ua en ru

На реалізацію проектів у рамках "Східного Партнерства" ЄС виділе майже 2 млрд євро до 2014 р

На реалізацію проектів у рамках "Східного Партнерства" Євросоюз виділе майже два мільярди євро до 2014 р. Про це йдеться у декларації другого саміту, який фінішував у Варшаві, повідомляє "5 канал".

Кошти передбачені на активізацію співпраці з Україною, Білоруссю, Грузією, Молдовою, Азербайджаном і Вірменією. Зокрема, на реформи у цих державах виділено 175 мільйонів євро.

Нагадаємо, раніше в своїй доповіді на саміті "Східного партнерства" у Варшаві Президент України Віктор Янукович заявив, що ініціатива "Східне партнерство" повинна отримати належні фінансові ресурси з боку ЄС.

"Східне партнерство" повинно відігравати важливу роль у підтримці держав-партнерів в проведенні реформ, пов'язаних, зокрема, з імплементацією майбутніх угод про асоціацію. Це зумовлює необхідність забезпечення "Східного партнерства" належними фінансовими ресурсами зі сторони ЄС", - сказав Янукович.

Він додав: "На моє глибоке переконання "Східне партнерство" повинно стати важливим допоміжним інструментом у розвитку наших відносин з ЄС та сприянні євроінтеграційним прагненням. При цьому "Східне партнерство" повинно бути далекосяжним проектом та не створювати жодних обмежень стосовно тих держав, які зацікавлені в інтеграції до Європейського Союзу і готові брати на себе відповідні зобов'язання".