ua en ru

На реалізацію проектів з модернізації ЖКГ необхідно більше 700 млрд грн, - Близнюк

На реалізацію проектів з модернізації систем у сфері житлово-комунального господарства (ЖКГ) необхідно більше 700 млрд грн. Про це у своїй статті у виданні "Дзеркало тижня. Україна" пише міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

"Ми маємо величезні резерви в економії енергоресурсів. Галузь має бути прибутковою, але нам необхідні величезні фінансові вливання. Ніякі бюджетні програми (хоча ми і за них боротимемося) не зможуть забезпечити навіть 1% інвестиційної потреби комунальних підприємств. Не зможуть вирішити цю проблему і чергові підвищення вартості комунальних послуг", - говориться в статті Близнюка.

Також там сказано: "Тому суть реформи ЖКГ - не тільки в проведенні технічних заходів, але і в залученні всіх можливих форм фінансування в галузь. Наше головне завдання - створення сприятливих умов для бізнесу в ідеології закону України "Про державно-приватне партнерство". Ми розуміємо, що майбутнє ЖКГ - це нормальний рентабельний бізнес у сфері життєзабезпечення".