ua en ru

На реалізацію Держпрограми енергоефективності на 2010-2015 рр. буде спрямовано 310 млн грн

Кабінет міністрів України постановив передати бюджетні призначення, передбачені Міністерству фінансів за програмою допомоги Європейського союзу в сумі 310 млн 000 тис. грн Національному агентству з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) за програмою реалізації Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 рр. Відповідну урядову постанову від 11 серпня 2010 р. № 704 розміщено на офіційному сайті уряду.

Уряд уповноважив НАЕР виконувати у 2010 р. завдання, визначені угодою про фінансування програми "Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії".

Відповідно до затвердженого цією постановою порядку, для зарахування зазначених коштів до спецфонду держбюджету Мінфін відкриває у Нацбанку рахунок в іноземній валюті; доручає Нацбанку здійснити продаж коштів в іноземній валюті за її середнім курсом, який встановився на міжбанківському ринку на дату, що передує дню проведення операції, та перерахувати кошти у національній валюті, отримані від продажу коштів в іноземній валюті, на відповідний рахунок, відкритий в Держказначействі для зарахування надходжень спецфонду держбюджету.

Головним розпорядником бюджетних коштів є НАЕР.

Для фінансування заходів неінвестиційного характеру виділяється не більш як 10% загального обсягу бюджетних коштів.