ua en ru

На розгляд Кабміну буде винесено проект постанови про видачу спецліцензій на надрокористування, - Мінекології

Міністерство екології та природних ресурсів найближчим часом винесе на розгляд Кабінету міністрів проект постанови уряду про видачу спеціальних ліцензій на надрокористування. Про це на брифінгу заявив заступник міністра екології та природних ресурсів Дмитро Мормуль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найближчим часом ми винесемо його (проект) на Кабмін, Кабмін розгляне і прийме, є настійна вимога Президента України ... Саме для того, щоб врахувати всі можливі нюанси, які підказує нам досвід, ми трохи довше розглядали ці питання і буквально сьогодні, я думаю, ми узгодимо останні правки з Мін'юстом і винесемо на Кабмін (засідання уряду) наступний або через тиждень... Думаю, в кінці травня ми почнемо активніше працювати з надрокористувачами ", - сказав Д. Мормуль.
Заступник міністра пояснив, що процедура видачі спеціальних ліцензій буде складатися з декількох можливих варіантів: аукціон, отримання спеціальних рішень без аукціону, і виставлення, як правило, стратегічних об'єктів через комісію Кабінету міністрів, яка розглядає дані питання.
Нагадаємо, що, за словами міністра екології Миколи Злочевського, 90% ліцензій на надрокористування будуть продаватися через аукціони, а "10% ліцензій будуть у тих, у кого є цілісні майнові комплекси на території родовища".