ua en ru

На програму розвитку інвестиційної діяльності в АРК в 2012-2013 рр. буде виділено 15,9 млн грн

У Криму на фінансування заходів програми розвитку інвестиційної діяльності в АРК на 2012-2013 рр. протягом 2 років передбачається направити 15,9 млн грн, у тому числі з бюджету Автономної Республіки Крим - 14,9 млн грн. Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, передає кореспондент РБК-Україна.
Як відзначили у відомстві, за словами заступника голови Ради міністрів АРК - міністра економічного розвитку і торгівлі Катерини Юрченко, згідно з першим етапом реалізації Стратегії розвитку Криму, 70% коштів, які планується направити на розвиток Криму - це залучені інвестиції.
"Для того, щоб залучити інвестиції, в уряду є кілька програм - у тому числі це реформування санаторно-курортного комплексу, розвиток агропромислового комплексу. Об'єднуючою програмою, яка буде сприяти залученню інвестицій у всі галузі, стане програма розвитку інвестиційної діяльності", - відзначила Юрченко.
Як повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі АРК Ольга Кривенко, програмою визначено три пріоритетні напрямки інвестиційного розвитку, які включають 48 заходів: підвищення ефективності управління інвестиційними процесами, розвиток зовнішньоекономічних зв'язків і формування інвестиційного потенціалу Криму.
За інформацією заступника міністра, документом визначено проведення нових ефективних заходів: підготовка інвестиційних майданчиків, пропонованих регіонами для реалізації інвестиційних проектів, впровадження механізму державно-приватного партнерства при реалізації інвестиційних проектів, сприяння підготовці та реалізації проектів за принципом "єдиного вікна". Передбачена координація діяльності проектів і програм міжнародної технічної допомоги в рамках вже підписаних угод і тих, які будуть укладені. Також планується проведення презентацій інвестиційного потенціалу Криму в посольствах зарубіжних країн, на міжнародних виставках в Ганновері (Німеччина), Ізмірі (Туреччина), Києві, на Міжнародному Чорноморському економічному форумі, інвестиційних форумах і ярмарках. Крім того, передбачено створення в Криму інформаційних центрів транскордонного співробітництва.
Нагадаємо, раніше перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Криму Світлана Верба повідомила, що, згідно з програмою соціально-економічного розвитку Криму на 2012 рік, у наступному році на території автономії планується реалізувати 100 інвестиційних проектів з загальною сумою фінансування 5,4 млрд грн.