ua en ru

На проект "Відкритий світ" з держбюджету слід виділити від 690 млн грн до 1,2 млрд грн, - керівник проекту

На реалізацію проекту "Відкритий світ" з держбюджету слід виділити від 690 млн грн до 1,2 млрд грн. Про це сьогодні повідомив керівник національного проекту "Відкритий світ" Руслан Свірський, передає кореспондент РБК-Україна.

"На реалізацію першого етапу національного проекту "Відкритий світ" було витрачено 65 млн грн. Ця сума розділена на дві частини. Перша частина - 35 млн - була витрачена на обладнання шкіл, і 30 млн витрачено на підготовку всіх освітніх електронних ресурсів для 5-9 класів... На 2 тис. шкіл є кілька варіантів... Ми виходимо з частини від 690 млн грн до 1,2 млрд грн. Це буде залежати від того, наскільки держава візьме на себе зобов'язання із забезпеченню", - зазначив Свірський.

Він також додав, що на розвиток портальної частини було залучено кошти від приватних інвесторів в сумі додатково 40 млн грн, а на реалізацію всього проекту необхідно 12 млрд грн.

Проект буде реалізований в кілька етапів. На першому етапі 54 школи отримали учнівські пристрої (планшети), комп'ютери для вчителів, цифрові лабораторії з хімії, біології і фізики, мультимедійні інтерактивні комплекси. На другому етапі проект має бути поширений на 2 тис. шкіл до кінця цього року. А третій і четвертий етапи - це протягом 2014-2015 р., проект має бути поширений на 17 тис. шкіл. Водночас держава візьме на себе зобов'язання забезпечити планшетами лише дітей із малозабезпечених сімей, однак джерела фінансування планшетів для решти дітей поки не визначені.

Як зазначає голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, протягом 2 років кожна дитина України матиме доступ до інтерактивної системи освіти.

"Ми говоримо, що в горизонті двох років фактично всі школи України будуть охоплені цим проектом, і зможемо сміливо тоді сказати, що в нас буде чітка перспектива, що протягом наступних двох років кожна дитина отримає персональний дівайс, зможе отримати персональний комп'ютер і буде підключена до інтерактивної системи освіти всіх найкращих джерел знань, які сьогодні є в світі", - зазначив Каськів.

У свою чергу Президент України Віктор Янукович сьогодні повідомив, що всі школи України у 2015 р. матимуть доступ до широкополосного Інтернету.