ua en ru

Всі школи України у 2015 р. матимуть доступ до широкополосного Інтернету, - Янукович

Всі школи України у 2015 р. матимуть доступ до широкополосного Інтернету. Про це сьогодні на відкритті нового навчального року у школі №78 у Києві заявив Президент України Віктор Янукович, презентуючи проект "Відкритий світ", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви перші, хто робить цей крок у "Відкритий світ" в цьому національному проекті в числі 54 шкіл. А всього у нас в Україні більше 19 тис. шкіл. З них в цьому році 2 тис. вже матимуть такі самі можливості, як і ви, до кінця цього року. Майже через рік, може трошки більше, вся Україна буде охоплена цим національним проектом, а вже в 2015 р. всі школи матимуть доступ до широкополосного Інтерноту. Всі будуть мати планшети, такі як і ви, і Україна буде в числі тих країн, які сьогодні йдуть попереду", - зазначив Президент.

Він також додав, що сьогодні держава намагається дати українським школярам найбільш якісну освіту.

"Ми будемо прагнути до того, щоб наші діти отримували найбільш якісну конкурентоспроможну освіту, яка була б інтегрована в європейську і світову освіту", -

Янукович також додав, що у цьому році в Україні буде відкрито 11 нових шкіл, а до школи підуть 1,9 млн учнів, яз яких 450 тис. - першокласники.

Нагадаємо, у своєму сьогоднішньому привітанні з нагоди Дня знань Президент України назвав підвищення доступності та конкурентоспроможності освіти пріоритетом державної політики.