ua en ru

На придбання медичного устаткування і будівництво медичних установ з держбюджету в 2011 р. спрямовано 8,8 млрд грн, - Янукович

На придбання медичного устаткування і будівництво сучасних медичних установ з державного бюджету цього року було спрямовано 8,8 млрд грн, які на даний момент профінансовані вже на 60%. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, відкриваючи радіологічний корпус Київського обласного онкологічного диспансеру, передає кореспондент РБК-Україна.

"Торік ми спрямували 7,5 млрд грн на придбання устаткування, будівництво нових сучасних медичних установ, а на цей рік 8,8 млрд грн, і ми профінансували вже більш ніж 60%. Упевнений, що ми виконаємо це завдання", - сказав Президент.

За його словами, сума аналогічних витрат наступного року буде значно більше, оскільки на даний момент в Україні система охорони здоров'я знаходиться у важкому стані. "Якщо подивитися на наші лікарні, то... з одного боку, соромно, а з іншого боку, за цим стоїть життя кожної людини, життя кожного з нас незалежно від того, хто має яку професію і хто має... фінанси", - підкреслив Янукович.

За його словами, в найближчий час до України запрошуватимуться з-за кордону іноземні фахівці з медичної сфери, а також підвищуватиметься рівень освіченості українських лікарів.