ua en ru

На передвибору агітацію СПУ потрібно 10 млн доларів

На передвибору агітацію Соціалістичній партії України (СПУ) необхідно 10 млн доларів. Про це на брифінгу після з'їзду партії повідомив її голова Петро Устенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб на сьогоднішній день провести виборчу кампанію, то партії потрібно мінімум 10 млн доларів". Водночас, за словами Устенко, на рахунку партії є близько 120 тис. грн.

"На нашому рахунку на сьогоднішній день є 120 тис. грн. Я думаю, що у передбачений законом термін застава ЦВК буде внесена". Устенко не приховує, що партія знаходиться в складному становищі і не має наразі достатньо ресурсів, щоб зареєструвати партійний список у Центральній виборчій комісії. "Але ми будемо робити все можливе і не можливе, щоб список зареєструвати і на вибори піти і по партійному списку, і по мажоритарних округах" - заявив Устенко.

За його словами, значну частину коштів планується зібрати як членські та благодійні внески, а також в якості спонсорської підтримки партії.

За результатами членських внесків відбудеться перегляд списків членів партіі. "Я буду ініціатором проведення після виборів ще одної звірки, тільки уже жорсткої, не по обліку членів, а по кількості членських внесків. Скільки буде внесків - стільки і людей залишиться в партіі", - зазначив лідер СПУ Устенко.

Нагадаємо, сьогодні в Києві відбувся з'їзд СПУ, на якому були затверджені кандидати в депутати за партійним списком і одномандатних округах.