ua en ru

На купівлю польського оператора стільникового зв'язку Polkomtel претендують сім компаній

На покупку бізнесу польського оператора стільникового зв'язку Polkomtel претендують сім компаній, включаючи шведсько-фінський TeliaSonera і норвезьку Telenor, про це повідомили сьогодні польські ділові ЗМІ. Згідно з даними польської преси, список зацікавлених організацій включає також чотири інвестиційних фонди - Blackstone Group, KKR, Prudential і Bain Capital. Крім того, попередню пропозицію на покупку Polkomtel зробив польський медіамагнат Зигмунт Солож-Зак, передає РБК з посиланням на Reuters.
Раніше повідомлялося, що шведсько-фінська телекомунікаційна група TeliaSonera зробила попередню пропозицію щодо купівлі Polkomtel. Про зацікавленість найбільшої за ринковою вартістю телекомунікаційної компанії Північної Європи TeliaSonera в покупці Polkomtel повідомлялося ще в січні 2011 р. Тоді наголошувалося, що шведсько-фінська компанія має намір розширити свій бізнес за рахунок орієнтації на країни, що розвиваються Європи.
На початку лютого 2011 р. у пресі пройшла інформація, що поряд з TeliaSonera в придбання провідного оператора мобільного зв'язку Польщі зацікавлені іспанська Telefonica і норвезька Telenor. Крім того, в ЗМІ повідомлялося, що на бізнес Polkomtel претендують близько 20 компаній.
Польські PKN Orlen SA, KGHM Polska Miedz SA і PGE Polska Grupa Energetyczna SA планують продати їх спільну частку в Polkomtel. Ці три компанії спільно володіють 70-процентним пакетом акцій компанії. Частина акцій у польському операторі належить британської Vodafone.
Раніше глава PGE повідомив, що транзакція з продажу акцій Polkomtel може завершитися в II кварталі 2011 р. При цьому, за його словами, вартість операції може скласти 16 млрд злотих (5,6 млрд дол.) Експерти оцінюють бізнес Polkomtel приблизно в цьому ж діапазоні в 11-18 млрд злотих (приблизно 3,8-6,2 млрд дол.)