ua en ru

На відкритті фондових торгів в США сьогодні очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 10 травня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів. У центрі уваги інвесторів на сьогоднішній сесії виявляться як макроекономічні, так і корпоративні новини, передає РБК.
У металургійному секторі можливе бурхливе зростання котирувань на тлі високих показників торговельного балансу Китаю за підсумками квітня поточного року. За звітний місяць позитивне сальдо зросло до 11,4 млрд дол. проти 1,68 млрд дол. роком раніше. Крім того, дані перевершили і очікування аналітиків, які прогнозували показник на рівні 1 млрд дол. Ці дані вже надали позитивний вплив на котирування основних гірничодобувних компаній Європи, на відкритті сесії в США в зеленій зоні, швидше за все, виявляться акції таких компаній, як золотодобувних Barrick Gold і Newmont Mining, а також виробника алюмінію Alcoa і мідновидобувної компанії Freeport-McMoRan.
Що стосується корпоративних новин, інвестори сконцентрують увагу на високотехнологічному секторі. Зокрема, їхня активність буде в першу чергу пов'язана з найбільшим у світі виробником програмного забезпечення Microsoft. Сьогодні в американських ЗМІ з'явилася інформація, що компанія близька до угоди з купівлі провайдера інтернет-телефонії Skype Technologies більш ніж за 7 млрд дол. Ця угода може виявитися найдорожчим придбанням Microsoft за 36 років існування компанії.
Крім того, в центрі уваги трейдерів опиниться і компанія Apple. Торгова марка цієї компанії сьогодні була визнана найдорожчим брендом у світі, вона оцінюється в 153 млрд дол. Знаменитий "яблучний" бренд перервав 4-річну гегемонію інтернет-гіганта Google в рейтингу найдорожчих глобальних брендів. Третє місце в рейтингу 2011 р. займає IBM - марка комп'ютерної корпорації International Business Machines Corp. з оцінкою 100,8 млрд дол.
Станом на 14:10 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 50,00 пункту (+0,40%), на індекс S & P - на 6,00 пункту (+0,45%), на індекс Nasdaq - на 14,50 пункту (+0,61%).