ua en ru

На відкритті фондових торгів в США сьогодні очікується незначне підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 17 червня 2011 р. очікується незначне підвищення провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. На американський ринок як і раніше буде впливати обстановка в Європі. Крім того, інтерес для інвесторів представлятимуть макроекономічні новини США. Зокрема, сьогодні будуть опубліковані дані по індексу споживчої довіри в США в червні 2011 р., а також за індексом провідних економічних індикаторів у травні.

Певний вплив на хід торгів можуть надати і корпоративні новини. Акції канадської телекомунікаційної компанії Research In Motion можуть опинитися під тиском. Раніше виробник бізнес-смартфонів представив фінансові результати за I квартал 2011 р. і знизив прогноз по прибутку на II квартал 2011 р. зважаючи слабких продажів смартфонів. Чистий прибуток RIM в I кварталі поточного року знизилася до 695 млн дол. або 1,33 дол./акція з 1,38 дол./акція за аналогічний період роком раніше.

Не обійдуть увагою гравці фондового ринку та інформацію про те, що Capital One Financial Corp., що спеціалізується на випуску кредитних карт, планує придбати американський бізнес ING Groep NV, який надає послуги в сфері онлайн-банкінгу, за 9 млрд дол. в рамках комбінованої угоди, де частина суми буде виплачена готівкою і частина - шляхом обміну акціями компаній.

Зовнішній фон торгів сьогодні негативний: фондові торги в Європі відкрилися зниженням провідних індексів, японський Nikkei втратив 0,64%.

Інформаційний фон, на якому будуть проходити американські фондові торги в тому числі формує новина про те, що прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу провів ряд перестановок в уряді країни. Зокрема, замість міністра фінансів Георгіоса Папаконстантіну на пост призначений член правлячої партії Евангелос Венізелос. Сам Папаконстантіну, згідно з інформацією в місцевих ЗМІ, буде призначений на посаду міністра навколишнього середовища.

Станом на 14:21 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 81,00 пункту (+0,68%), на індекс S & P - на 10,10 пункту (+0,80%), на індекс Nasdaq - на 12,00 пункту (+0,55%).