ua en ru

На відкритті фондових торгів в США сьогодні очікується незначне зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 10 червня 2011 р. очікується незначне зниження провідних індексів. Настрій трейдерів залишається песимістичним через макроекономічні дані, що вказують на занадто повільне зростання американської економіки.

Зокрема, сьогодні після відкриття торгів буде опублікований один з найбільш важливих показників - дані про дефіцит федерального бюджету. Аналітики прогнозують збільшення цього показника до 140 млрд дол. в місячному численні. Нагадаємо, що за підсумками квітня дефіцит бюджету склав 40,5 млрд дол. Доповідь Міністерства фінансів, що містить цю інформацію, буде опублікований в 21:00 за Києвом.

Крім того, до початку сьогоднішньої сесії очікується ще одна макроекономічна доповідь. О 15:30 за київським часом Міністерство праці США оприлюднить дані за цінами на імпортні та експортні товари за підсумками травня 2011 р.

Корпоративні новини також можуть додати негативу на ринок. В основному обережність інвесторів буде обумовлена ​​новинами з-за кордону. Найбільший у світі автомобілебудівний концерн, японський Toyota Motors, сьогодні розповсюдив прогноз по прибутку за підсумками 2011-2012 фінансового року, що завершується 31 березня 2012 р. Так, відповідно до очікувань компанії, операційний прибуток знизиться на 35% - до 300 млрд ієн (3,7 млрд дол.). На цьому тлі котирування таких провідних автомобілебудівних компаній США, як General Motors і Ford Motor, можуть опинитися в "мінусі".

Негативно на ринку акцій можуть позначитися і новини з сировинного сектора. Напередодні відкриття сесії котирування ключових ф'ючерсів в цій галузі - як "золотих", так і "нафтових" - знизилися, що може справити негативний вплив на акції нафтогазових ExxonMobil, Chevron і ConocoPhillips, нафтосервісних Halliburton і Schlumberger, а також найбільших в США золотодобувних компанія Barrick Gold і Newmont Mining.

Станом на 14:50 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 9,00 пункту (-0,07%), на індекс S&P - на 4,20 пункту (-0,33%), на індекс Nasdaq - на 1,75 пункту (-0,08%).