ua en ru

На відкритті фондових торгів у США очікується підвищення більшості провідних індексів.

На відкритті фондових торгів у США сьогодні очікується підвищення більшості провідних індексів, передає РБК. Котирування продовжать зростання, що спостерігалося і в ході попередньої торгової сесії 27 травня 2010 р., коли індекс Dow Jones підвищився на 284,54 пункту (+2,85%) - до 10258,99 пункту. Крім того, активність інвесторів спостерігалася сьогодні на азіатських і на європейських торгових майданчиках на тлі заяв Народного банку Китаю про те, що Пекін продовжить інвестувати в боргові зобов'язання країн єврозони, спростувавши поширені раніше чутки про зміну структури його золотовалютних резервів.

На сьогодні запланований вихід статистичних даних по економіці США, які можуть зробити вплив на динаміку котирувань. Зокрема, до початку торгової сесії очікується публікація звіту Міністерства торгівлі країни за обсягом споживчих доходів у квітні 2010 р. Аналітики чекають зростання доходів на 0,4%, витрат - на 0,3%.

Вже після початку торгової сесії з'являться остаточні дані Мічіганського університету по індексу споживчої довіри в США в травні ц.р. (згідно з прогнозами аналітиків, значення індексу складе 73,3 пункту).

Певний вплив на хід торгової сесії можуть надати новини про злиття і поглинання. Так, сьогодні стало відомо, що британо-голландський нафтовий концерн Royal Dutch/Shell схвалив операцію по покупці дочірніх компаній американської енергетичної компанії East Resources Inc., а також самого East Resources за 4,7 млрд дол.

Інтерес інвесторів викличе також новину про те, що британська страхова компанія Prudential підтвердила повідомлення в ЗМІ про те, що вона обговорює з американською American International Group (AIG) можливу зміну умов операції по покупці азіатського бізнесу AIG по страхуванню життя - American International Assurance (AIA). "Ми підтверджуємо, що переговори щодо поточного статусу операції з AIG мали місце і продовжуються в даний час", - йдеться в офіційному повідомленні британської компанії.

Звернуть свою увагу гравці фондового ринку і на корпоративні новини, зокрема на фінансові звіти американського рітейлера одяг Guess Inc. і одного з найбільших світових виробників рішень по WAN-оптимізації і забезпеченню роботи додатків Blue Coat Systems Inc.

За станом на 14:37 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones зросли на 11 пунктів (+0,11%), на індекс S&Р - на 1,3 пункту (+0,12%), при цьому котирування ф'ючерсів на індекс Nasdaq знизилися на 0,75 пункту (-0,04%).