ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 7 жовтня 2011 р. очікується незначне зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 7 жовтня 2011 р. очікується незначне зниження провідних індексів. Після трьох сесій поспіль, що завершилися зростанням котирувань, інвестори діють насторожено напередодні публікації важливих макроекономічних даних, відзначають аналітики.
До відкриття торгів, о 15:30 за київським часом, трейдерів очікує доповідь Міністерства праці США. В матеріалах відомства будуть опубліковані дані за рівнем безробіття в країні за підсумками вересня 2011 р. Аналітики чекають, що цей показник зросте до 9,2%, тоді як минулого місяця він склав 9,1%.
Крім того, на хід торгів можуть вплинути корпоративні новини. Зокрема, інвестори зосередять свою увагу на компанії Illumina, що займається виробництвом лабораторного обладнання. Компанія прогнозує прибуток за підсумками III кварталу поточного року значно нижче, ніж очікували аналітики. На цьому тлі після відкриття сесії котирування Illumina можуть впасти більш ніж на 25%.
Зазначимо, що негативна динаміка спостерігається і на європейських торгових майданчиках. Після зниження міжнародним рейтинговим агентством Мoody's Investors Service рейтингів пріоритетного боргу і рейтингів за депозитами 12 британських банків провідні індекси Європи пішли в "мінус". На даний момент їх зниження знаходиться в діапазоні 0,2-0,7%.
Станом на 15:00 мск котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизився на 22,00 пункту (-0,20%), на індекс S&P - на 3,10 пункту (-0,27%), на індекс Nasdaq - на 7,75 пункту (-0,35%).