ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 7 березня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 7 березня очікується підвищення провідних індексів після розпродажів напередодні, обумовлених занепокоєнням інвесторів ситуацією в Греції, де наближається термін оприлюднення результатів обміну держоблігацій (8 березня). Невід'ємною складовою програми є участь приватних інвесторів у обміні грецьких держпаперів з скороченням 53,5% номінальної вартості. Напередодні джерела в банківському секторі Греції повідомили, що всі банки країни візьмуть участь у програмі обміну держоблігацій, покликаної заощадити Греції більше 100 млрд євро.

Крім ситуації в Греції гравців фондового ринку буде цікавити макроекономічна статистка, зокрема індекси іпотечного кредитування в США в 14:00 за київським часом, дані ADP по зайнятості в США в 15:15, продуктивність праці і витрати на робочу силу в США в 15:30.

В 17:30 з'являться дані Міністерства енергетики США щодо запасів нафти за черговий звітний тиждень, які можуть вплинути на ціни на нафту і на динаміку котирувань нафтогазових компаній ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips. За даними Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), запаси нафти в США за звітний тиждень виросли на 4,58 млн бар.

Відіграти втрати попередньої сесії можуть гірничодобувні компанії США - алюмінієвий гігант Alcoa і мідьовидобувний Freeport McMoRan. Папери європейських горнодобитчіков в ході сьогоднішньої сесії ростуть в ціні, що створює передумови для схожої динаміки котирувань їхніх американських "колег" на фондових торгах в Нью-Йорку. Відзначимо, що ціни на промислові метали знижувалися протягом двох попередніх сесій на тлі зниження прогнозу по зростанню китайської економіки на 2012 р. до 7,5%.

Станом на 13:03 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 56,00 пункту (+0,44%), на індекс S & P - на 6,60 пункту (+0,49%), на індекс Nasdaq - на 11,50 пункту (+0,44%).

Нагадаємо, фондові торги в США 6 березня 2012 р. завершилися найгіршим спадом провідних індексів за поточний рік.