ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 6 лютого 2012 р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 6 лютого 2012 р. очікується зниження провідних індексів на тлі ситуації в Греції, яка поки не зрушилася з мертвої точки. Грецька влада повинна були дати відповідь щодо умов, запропонованих "трійкою" міжнародних кредиторів (Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центральний банк) в рамках другої програми екстреної допомоги Афінам до 12:00 за київським часом. Однак грецькі чиновники заявили, що правляча коаліція повинна домовитися з міжнародними кредиторами про проведення подальших реформ в обмін на нові кредити до наступної зустрічі Єврогрупи, яка, ймовірно, відбудеться на цьому тижні. Крім того, сьогодні стало відомо, що лідерам політичних фракцій Греції вдалося досягти угоди про подальше скорочення бюджетних витрат на 1,5% від ВВП.

Ситуація в Греції залишиться під пильним спостереженням інвесторів, враховуючи відсутність макроекономічної статистики із США, яка могла б задати напрямок ринку сьогодні. Відсутність прогресу в "грецькому питанні" забезпечила негатив на відкритті європейських бірж, де індекси в другій половині дня продовжують опускатися в діапазоні 0,3-1,1%.

Певний вплив на фондовий ринок можуть надати корпоративні звіти. У зв'язку з цим учасників ринку будуть цікавити результати американської нафтогазової компанії Anadarko Petroleum Corp., виробника іграшок Hasbro Inc. і мережі ресторанів швидкого харчування Yum! Brands Inc.

Станом на 13:49 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 44,00 пункту (-0,34%), на індекс S&P - на 5,50 пункту (-0,41%), на індекс Nasdaq - на 9,00 пункту (-0,36%).