ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 5 жовтня 2011 р. очікується незначна зміна провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 5 жовтня очікується незначна зміна провідних індексів напередодні публікації макроекономічної статистики. Зокрема, в 17:00 за київським часом буде опублікована доповідь американського Інституту з управління постачаннями, який повідомить про індекс ділової активності в сфері послуг США (ISM index) у вересні 2011 р. Аналітики прогнозують, що цей показник складе 52,8 пункту.
Певний оптимізм на американських торгових майданчиках може бути пов'язаний з новинами з Європи, де європейські лідери готують програму допомоги банкам у зв'язку з борговою кризою. Новини про можливий порятунок банків викликали сплеск активності на європейському ринку акцій, і біржі припинили триденне падіння. На відкритті фондових торгів в Європі 5 жовтня було зафіксовано підвищення котирувань. Загальний позитивний настрій не змогли порушити навіть новини від міжнародного рейтингового агентства Мoody's Investors Service, що знизило довгостроковий рейтинг державних облігацій Італії з рівня Аа2 до А2.
Станом на 14:25 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones опустилися на 37,00 пункту (-0,35%), на індекс Nasdaq - на 1,50 пункту (-0,07%), котирування ф'ючерсів на індекс S&P підвищилися на 1,30 пункту (+0,12%).