ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 4 листопада очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 4 листопада 2010 р. очікується зростання провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. На ринку, ймовірно, збережеться досить сприятлива атмосфера для активних дій після вчорашнього засідання Федеральної резервної системи (ФРС), повідомляє РБК. Напередодні Федрезерв розрядив обстановку, оголосивши параметри своєї політики так званого "кількісного пом'якшення" (quantitative easing) на найближчі місяці.
У рамках програми будуть викуповуватися цінні папери об'ємом 600 млрд дол. При цьому у ФРС зазначили, що мова йде про щомісячне викуп довгострокових казначейських держоблігацій на 75 млрд дол. Таким чином, до кінця 2011 р. буде викуплено 600 млрд дол. для підтримки американської економіки. Рішення регулятора в цілому співпали з очікуваннями ринку - ФРС в черговий раз включає друкарський верстат і вкачують сотні мільярдів доларів у буксуючу американську економіку, щоб зіштовхнути її з місця.
Тим не менш, свої корективи в хід торгів здатні внести і макроекономічні дані по американській економіці. Сьогодні Міністерство праці США повідомить про динаміку кількості первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за минулий тиждень. Аналітики очікують, що даний показник склав 440 тис. Крім того, Мінпраці також повідомить про зміну показника продуктивності праці в США за III квартал 2010 р. Експерти вважають, що за попередніми даними продуктивність праці зросла на 1,0%.
На цьому тлі підвищений інтерес інвесторів може проявлятися до цінних паперів американських банків, серед яких найбільший в США Bank of America Corp., корпорація Citigroup Inc., а також банки Morgan Stanley і JPMorgan Chase.
Між тим, дорожчає нафта здатна підтримати акції енергетичних компаній. Зростання котирувань може спостерігатися з цінних паперів нафтового гіганта ExxonMobil і його конкурентів - ConocoPhillips і Chevron. Не залишаться осторонь і нафтосервісних підприємства Schlumberger і Halliburton.
У той же час золото сьогодні втрачає свої позиції і цілком може потягнути за собою папери гірничодобувних компаній, серед яких золотодобувні Newmont Mining і Barrick Gold, а також алюмінієвий гігант Alcoa Inc. і мідновидобувної Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.
Не обійдуть стороною інвестори і корпоративні новини. Серед низки компаній, що представляють сьогодні свої фінансові звіти варто відзначити таких гігантів, як Kraft Foods (другого після Nestle SA світового виробника продуктів харчування) і найбільшу в світі мережу кав'ярень Starbucks. Незважаючи на те, що звіти компаній з'являться вже після закриття торгових майданчиків, активність по їх паперів варто очікувати ще до публікації фінансових показників.
Станом на 14:55 мск котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 63,00 пункту (+0,56%), на індекс S&P - на 7,5 пункту (+0,63%), на індекс Nasdaq - на 12,00 пункту (+0,63%).