ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 4 травня 2012 р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 4 травня 2012 р. очікується зниження провідних індексів напередодні публікації ключових даних по американському ринку праці. В 15:30 за київським часом з'явиться статистика за рівнем безробіття в країні в квітні, яка вплине на американські котирування. Аналітики очікують, що показник складе 8,2%.

Продовжують цікавити інвесторів і корпоративні новини. Після завершення попередньої торгової сесії свої фінансові результати оприлюднила соціальна мережа ділових контактів LinkedIn Corp. Показники прибутку і виручки перевершили прогнози аналітиків, і котирування компанії в рамках простягнутої торговельної сесії (After-hours trading, проходить після завершення регулярної торговельної сесії в Нью-Йорку) підскочили на 7%. Схожа динаміка котирувань компанії може спостерігатися і на відкритті сесії.

Крім того, ринок відіграє звіт американського виробника продуктів харчування Kraft Foods, результати якого за I квартал 2012 р. перевершили прогнози аналітиків.

До відкриття торговельної сесії сьогодні свої фінансові звіти представлять комунально-енергетичні Duke Energy Corp. і PPL Corp., а також виробник косметики Estеe Lauder Cos.

Зниження цін на нафту і золото може негативно вплинути на котирування нафтогазових ExxonMobil, Chevron і ConocoPhillips і золотодобувних Barrick Gold і Newmont Mining.

Певний вплив на фондовий ринок продовжить надавати ситуація в Європі, де в ці вихідні (5-6 травня) відбудуться вибори в Греції і Франції.

Станом на 13:31 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 20,00 пункту (-0,15%), на індекс S&P - на 1,90 пункту (-0,14%), на індекс Nasdaq - на 1,00 пункту (-0,04%).