ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 4 квітня 2012 р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 4 квітня 2012 р. очікується зниження провідних індексів. В основному негативний настрій інвесторів може бути пов'язаний з недавньою заявою Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Нагадаємо, напередодні головною подією для американських бірж стала публікація протоколів засідання федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС. У цілому результати засідання розчарували інвесторів, так як організація відмовилася натякнути на можливість проведення третього раунду програми "кількісного пом'якшення" у найближчому майбутньому, зазначивши лише, що Центробанк готовий задіяти "адекватні ситуації інструменти для підтримки економічного зростання".

Крім цього, на хід торгів можуть вплинути і макроекономічні дані, які будуть опубліковані сьогодні.

Так, в 17:00 за київським часом Інститут управління постачаннями поширить інформацію по індексу ділової активності в сфері послуг за підсумками березня 2012 р. Аналітики прогнозують, що в місячному численні показник трохи понизиться - з 57,3 пункту в лютому ц.р. до 57 пунктів.

У сегменті корпоративних новин інвесторів зацікавить компанія Bed Bath & Beyond, що володіє мережею супермаркетів. Компанія опублікує фінансовий звіт за підсумками IV кварталу 2011-2012 фінансового року після закриття сесії.

Станом на 14:20 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизився на 91,00 пункту (-0,69%), на індекс S&P - на 11,10 пункту (-0,79%), на індекс Nasdaq - на 18,00 пункту (-0,65%).

Нагадаємо, фондові торги в Європі 4 квітня 2012 р. відкрилися зниженням провідних індексів другу сесію підряд.