ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 3 жовтня очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 3 жовтня очікується зниження провідних індексів. На тлі загального спаду котирувань на зарубіжних ринках акцій американські інвестори також планують стримувати активність.
В центрі уваги трейдерів знову виявиться ситуація в Греції. Нагадаємо, напередодні стало відомо, що країна не виконає фінансові зобов'язання перед ЄС і Міжнародним валютним фондом (МВФ). Відповідно до проекту головного фінансового документа на 2012р., дефіцит бюджету закладений на рівні 6,8%, що на 0,3 процентного пункту вище порогового, який дозволяє країні розраховувати на отримання грошової допомоги для обслуговування національного боргу і порятунку від дефолту.
Тим часом раніше сьогодні уряд країни подав до парламенту проект бюджету, згідно з яким зниження ВВП у 2012 р. сповільниться з 5,5% в поточному році до 2,5%. Однак держборг і обсяг безробіття Греції, навпаки, зросте.
Крім того, на активність біржових гравців вплинуть і макроекономічні дані, які будуть опубліковані після відкриття торгів. Зокрема, інвесторів очікує доповідь Міністерства торгівлі США за обсягом витрат на будівництво в США. На думку аналітиків, у серпні 2011р. показник знизився на 0,2% у місячному вирахуванні.
Одночасно з цим Інститут управління постачаннями оприлюднить дані по індексу ділової активності в промисловості США за підсумками вересня 2011 року. Аналітики прогнозують, що даний показник знизиться з 50,6 до 50,3 пункту. Відзначимо, що останнім часом значення індексу все ближче підходить до позначки в 50 пунктів. Якщо показник опуститься нижче, це буде свідчити про занепад у промисловому виробництві.
Станом на 14:50 по Києву котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизився на 26,00 пункту (-0,24%), на індекс S&P - на 2,80 пункту (-0,25%), на індекс Nasdaq - на 11,75 пункту (-0,55%).