ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 28 березня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 28 березня очікується підвищення провідних індексів. Незважаючи на спад на світових ринках, американські інвестори налаштовані позитивно в очікуванні макроекономічних новин.

Так, до відкриття сесії буде опублікована доповідь Міністерства торгівлі США за об'ємом замовлень на товари тривалого користування за підсумками лютого 2012 р. Аналітики прогнозують зростання показника в місячному численні на 2,9%. Відзначимо, що в лютому ц.р. обсяг замовлень на товари тривалого користування знизився на 3,7%.

Серед корпоративних новин інвестори можуть звернути увагу на рітейлера Family Dollar Stores, який опублікує квартальний звіт також до відкриття торгів. Аналітики очікують, що за підсумками II кварталу 2011-2012 фінансового року чистий прибуток компанії зросте на 15%.

У той же час зростання провідних індексів може бути обмежене через сировинний сектор, в якому очікується спадна динаміка. Ціни на нафту і золото напередодні сесії незначно опустилися, що може негативно позначитися на компаніях відповідних галузей.

Станом на 13:50 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 50,00 пункту (+0,38%), на індекс S & P - на 3,30 пункту (+0,23%), на індекс Nasdaq - на 2,50 пункту (+0,09%).

Нагадаємо, фондові торги в США 27 березня 2012 р. завершилися пониженням провідних індексів на тлі макроекономічних новин.