ua en ru

Фондові торги в США 27 березня 2012 р. завершилися зниженням провідних індексів на тлі макроекономічних новин

Фондові торги в США 27 березня 2012 р. завершилися зниженням провідних індексів на негативному інформаційному тлі і на тлі слабких даних індексу споживчої довіри та статистики на будівельному ринку. Оприлюднені напередодні дані виявилися або гірше, або на рівні прогнозів аналітиків і не змогли переконати ринок в хороших темпах відновлення економіки США.

Згідно опублікованому звіту дослідницької організації Conference Board, індекс споживчої довіри в березні 2012 р. знизився до 70,2 пункту порівняно з 71,6 пункту в лютому. Результат значно розійшовся з прогнозами експертів, які очікували, що значення індексу складе 70,9 пункту.

Крім того, не зміг надати підтримки ринку і зовнішній фон: європейські біржі завершили сесію в "мінусі" після невдалих результатів іспанського аукціону з розміщення держоблігацій, які "перекрили" позитив, пов'язаний з гарною макроекономічною статистикою із Франції.

На цьому тлі фінансовий сектор США продемонстрував низхідну динаміку котирувань: папери Bank of America, Citigroup і J.P.Morgan Chase втратили в ціні від 0,6% до 3,3%.

В той же час представлені напередодні корпоративні новини виявилися цілком обнадійливими, хоча і не змогли надати істотного впливу на динаміку котирувань цінних паперів. Акції будівельної компанії Lennar підскочили в ціні на 4,7% на тлі оприлюднених фінансових результатів за I квартал 2012 фінансового року. Компанія повідомила про виручку, що перевершила прогнози аналітиків. Папери конкурента Lennar - PulteGroup - виросли в ціні на 3,1%.

На позитивній території сесію завершила фармацевтична компанія Ista Pharmaceuticals (спеціалізується в секторі офтальмології), капіталізація якої зросла на 7,9% на тлі інформації про злиття з Bausch + Lomb, яка запропонувала понад 380 млн дол. за акції Ista, що перебувають у вільному обігу.

За підсумками сесії 28 березня індекс Dow Jones знизився на 43,9 пункту (-0,33%) - до 13197,73 пункту, індекс S&P - на 3,99 пункту (-0,28%) - до 1412,52 пункту, а індекс Nasdaq - на 2,22 пункту (-0,07%) - до 3120,35 пункту.