ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 26 серпня очікується бічне пониження провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 26 серпня очікується бічне пониження провідних індексів напередодні сьогоднішнього виступу глави Федеральної резервної системи США Бена Бернанке на щорічному симпозіумі регулятора у Вайомінгу.
Інвестори розраховують, що Бернанке озвучить перспективи вживання нових заходів, стимулюючих зростання провідної світової економіки. Його промова на аналогічному форумі роком раніше, в якій він повідомив про плани скупки Федрезервом держоблігацій, спровокувала ралі на американських майданчиках. Крім того, трейдери чекають релізу Міністерства торгівлі країни; відомство приведе остаточні дані по ВВП США в II кварталі 2011 р., зростання якого, за прогнозами аналітиків, склало 1,1% (за попередніми даними, зростання склало 1,3%). За переглянутими даними, ВВП США в I кварталі 2011 р. виріс всього лише на 0,4%, а не на 1,9%, як вважалося раніше. Напередодні Міністерство праці США обнародувало число первинних вимог щодо виплати з безробіття за минулий тиждень, яке виросло до 417 тис. Аналітики чекали, що показник складе 405 тис. заявок.
Змішаний зовнішній фон перед відкриттям американських торгів забезпечив зростання на 0,29% японського індексу Nikkei, а також відхід європейських індикаторів в червону зону на 1,2%.
Після відкриття американських бірж очікується подорожчання акцій Tiffany & Co. після того, як другий за величиною в світі ювелірний рітейлер відзвітував про чистий прибуток і виручку за підсумками II кварталу ц.р., які перевершили прогнози експертів.
Станом на 14:50 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 34,00 пункту (-0,31%), на індекс Nasdaq - підвищилися на 1,5 пункту (+0,07%), на індекс S&Р - знизилися на 4,0 пункту (-0,35%).