ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 24 жовтня 2011 р. очікується незначна зміна провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 24 жовтня 2011 р. очікується незначна зміна провідних індексів після непереконливих підсумків саміту Євросоюзу в Брюсселі 23 жовтня. Результати зустрічі не дали інвесторам будь-яких відповідей на питання з вирішення боргової кризи в Європі, і на ринку як і раніше панує невизначеність, зазначають аналітики. Втім, слід зазначити, що ще до старту саміту ЄС стало відомо, що конкретних рішень від зустрічі чекати не варто. Більш детальний план виходу з ситуації, що склалася європейські лідери пообіцяли розробити до повторної зустрічі, яка відбудеться 26 жовтня.
У той же час напередодні представники європейської влади повідомили, що стали на крок ближче до повноцінної програми виходу з боргової кризи, що сприяє формуванню позитивного фону, на якому стартують американські торги. При відсутності макроекономічної статистики в США новини з Європи будуть визначальними.
Певний інтерес будуть представляти і корпоративні новини. Зокрема, до початку торгової сесії свій фінансовий звіт представить американська машинобудівна корпорація Caterpillar. Відзначимо, що компанія входить у розрахункову базу індексу Dow. Вже після завершення торгової сесії з'являться результати Netflix, що надає сервіс прокату фільмів через інтернет.
Увага інвесторів буде прикута і до промови представників Федеральної резервної системи США. Зокрема, з доповідями виступлять сьогодні президент Федерального резервного банку Нью-Йорка Вільям Дадлі і президент Федерального резервного банку Далласа Річард Фішер.
Станом на 13:52 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones виросли на 26,00 пункту (+0,22%), на індекс S&P - на 3,70 пункту (+0,30%), на індекс Nasdaq - на 1,75 пункту (+0,07%).