ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 23 лютого 2012 р. очікується незначне зростання індексів

На відкритті фондових торгів в США 23 лютого 2012 р. очікується невелике зростання основних індексів. Інвестори, не помітивши оптимізму в сьогоднішніх економічних новинах з Європи, з нетерпінням чекають звіту Міністерства праці США про тижневої динаміці первинних звернень за посібником з безробіття. Аналітики прогнозують зростання кількості звернень до 355 тис. в порівнянні з трирічним мінімумом в 348 тис. за попередній тиждень.

За повідомленням дослідного інституту Ifo, індекс ділових настроїв в Німеччині в лютому ц.р. зріс четвертий місяць поспіль. Значення індикатора склало 109,6 пункту, перевищивши консенсус-прогноз аналітиків в 108,8 пункту, що спочатку забезпечило зростання котирувань на європейських біржах. Однак фондові індикатори Старого світу розгорнулися в бік пониження після того, як Єврокомісія різко погіршила прогноз по економіці єврозони на 2012 р. У регіоні тепер офіційно очікується "м'яка" рецесія при зниженні ВВП на 0,3%, при цьому в разі посилення кризи держборгів Єврокомісія не виключає "глибокого затяжного спаду".

Акції виробника комп'ютерів Hewlett-Packard (HP) можуть подешевшати після публікації квартальної звітності, оскільки не порадували учасників ринку. Чистий прибуток HP в I кварталі поточного фінансового року впав на 44%, продажі знизилися на 7%. При цьому компанія надала досить консервативний прогноз на фінансовий рік. Ймовірно, знизяться і котирування Dell, яка відзвітувала за день до HP і також не надихнула інвесторів.

Активна торгівля очікується по паперах Apple: корпорація - виробник смартфонів iPhone проводить сьогодні в Купертіно річні збори акціонерів. Тренд в секторі рітейлу буде заданий звітністю трьох компаній, що спеціалізуються на роздрібній торгівлі, - Kohl's, Target і Sears Holdings. Їх результати будуть оприлюднені до початку торгів.

Станом на 14:15 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 15 пунктів (+0,12%), на індекс Nasdaq - на 7,50 пункту (+0,29%). Ф'ючерси на індекс S&P знижуються на 0,30 пункту (-0,02%).

Нагадаємо, що торги на американських фондових майданчиках 22 лютого закрилися пониженням основних індексів.