ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 23 серпня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів США 23 серпня очікується технічний відскок вгору, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на біржові індикатори, повідомляє РБК. Після двох тижнів безперервного зниження інвестори повні рішучості задати руху провідних індексів нову траєкторію, а тому без яких-небудь видимих передумов до того проявляють активність на торгах pre-market. На відкритті торгових майданчиків вирішальний вплив на настрій гравців зроблять корпоративні новини, оскільки на сьогодні не запланована публікація важливої макроекономічної статистики.
Найімовірніше, торги складатимуться сприятливо для найбільших компаній американського гірничодобувного сектора, таких як Newmont Mining Corp. і Alcoa Inc. Європейські інвестори з охотою купували акції компаній, відреагувавши на інформацію про те, що гіганти американської гірничодобувної промисловості можуть розглядати варіанти покупки конкурентів в області основних ресурсів. З цієї причини висхідну динаміку котирувань цінні папери Newmont Mining і Alcoa можуть продемонструвати і на відкритті торгів у США.
Курс на підвищення на відкритті біржових майданчиків можуть узяти також цінні папери виробника хімікатів Air Products & Chemicals Inc. Інвестори можуть довіритися проведеному місцевими ЗМІ аналізу, згідно з яким у найближчому майбутньому попит на продукцію компанії може зрости у міру того, як набирає темп відновлення економіки після світової фінансової кризи.
Крім того, сьогодні отримала продовження історія минулого тижня, коли найбільша в світі гірничодобувна компанія ВНР Billiton зробила спробу ворожого поглинання канадського виробника добрив Potash Corp. of Saskatchewan Inc. Сьогодні стало відомо, що акціями компанії зацікавилися китайські Sinochem Group і бразильська Vale SA, які, можливо, готові запропонувати за акцію компанії вищу ціну, ніж 130 дол. На цьому фоні може продовжитися зростання акцій канадської Potash, які торгуються також на Нью-Йорськой фондовій біржі.
Проте в "мінус" можуть піти котирування американської фармацевтичної компанії Сumberland Pharmaceuticals Inc. Інвестори можуть утриматися від покупки паперів Сumberland, оскільки американські регулятори ухвалили рішення продовжити дослідження препарату Acetadote, призначеного для пацієнтів з гострою печінковою недостатністю.
Станом на 14:35 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones зросли на 37,0 пункту (+0,36%), на індекс Nasdaq - на 11,75 пункту (+0,64%), на індекс S&P - на 5,0 пункту (+0,47%).