ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 22 липня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 22 липня 2010 р. очікується підвищення провідних індексів, хоча попередню торгову сесію провідні біржові індикатори завершили в "мінусі", знизившись більш ніж на 1%. У центрі уваги інвесторів опиняться сьогодні корпоративні новини, включаючи фінансові звіти найбільшого в світі виробника сигарет Philip Morris International (PMI), найбільшого в США виробника шоколаду Hershey Co., а також американського виробника оргтехніки Xerox Corp.

Крім того, гравців фондового ринку зацікавлять звіт американської авіакомпанії Continental Airlines Inc., а також фінансові результати таких компаній, як AT&T, 3M і Bristol-Myers.

Тим часом на сьогодні запланований вихід низки важливих статистичних даних з економіки США. До початку торгової сесії Міністерство праці країни опублікує дані по числу первинних вимог з виплати допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 17 липня. Аналітики чекають, що показник складе 445 тис. Вже після початку торгової сесії з'являться дані дослідницької організації Conference Board з індексу провідних економічних індикаторів в США за підсумками червня 2010 р. (прогноз аналітиків - показник знизиться на 0,3%).

Макроекономічні новини можуть зробити істотний вплив на хід торгової сесії. Тим часом в Європі справи йдуть краще, ніж прогнозували аналітики, що може надати підтримку котируванням на відкритті торгової сесії. Згідно доповіді Національної служби статистики Великобританії, обсяг роздрібних продажів в країні в червні 2010 р. в порівнянні з попереднім місяцем виріс на 0,7%, хоча аналітики чекали, що в місячному численні даний показник виросте на 0,5%.

В той же час тиск на котирування може надати доповідь глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, який повідомив напередодні, що прогноз із зростання економіки США "незвично невизначений". Крім того, він назвав дефіцити бюджетів низки штатів країни однієї з причин повільного відновлення економічної системи США після кризи.

Станом на 15:53 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 105 пунктів (+1,04%), на індекс Nasdaq - на 20,75 пункту (+1,14%), на індекс S&P - на 13 пунктів (+1,22%).