ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 21 червня очікується пониження провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 21 червня 2012 р. очікується пониження провідних індексів на тлі підсумків дводенного засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США. Як і чекали трейдери, ФРС збільшила обсяг програми Operational Twist на 267 млрд дол. і продовжила термін її дії до кінця 2012 р. (нагадаємо, що програма повинна була закінчитися 30 червня 2012 р.), відмовившись при цьому від радикальніших заходів зі стимулювання американської економіки (нового раунду кількісного пом'якшення).

При цьому ФРС США ухвалила рішення зберегти ключову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних, як і прогнозувалося більшістю аналітиків. Американський Центральний банк повідомив, що зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) США в поточному році не перевищить 2,4%.

Певного негативу додали і статистичні дані з КНР. Виробничий сектор Китаю в червні скорочується восьмий місяць підряд. Так, попередній індекс менеджерів по закупівлях (PMI), що розраховується за замовленням HSBC, знизився до семимісячного мінімуму в 48,1 пункту в червні проти 48,4 пункту в травні. Значення індикатора нижче 50 пунктів свідчить про стагнацію.

Цікавити інвесторів будуть і корпоративні новини. Так, свої фінансові результати за звітний квартал опублікують такі компанії, як харчова Conagra Foods, Carnival Corp. (мультинаціональна круїзна компанія, одна з найбільших в світі круїзних туристичних компаній) і Apollo Group (займається наданням різних послуг у сфері освіти).

На котирування четвертого за розміром активів банку США Wells Fargo & Co. може вплинути інформація про те, що компанія має намір вивести частину персоналу за межі США в рамках програми по зниженню операційних витрат.

Станом на 13:51 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 23,00 пункту (-0,18%), на індекс S&Р - на 3,20 пункту (-0,24%), на індекс Nasdaq - на 13,75 пункту (-0,53%).

Нагадаємо, фондові торги в США 20 червня завершилися переважно пониженням індексів.