ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 20 жовтня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 20 вересня 2010 р. очікується підвищення провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індекси. Увага інвесторів прикута цілком до дій Федеральної резервної системи США і можливих заходів з підтримки американської економіки в період високого безробіття.
Крім того, гравців фондового ринку цікавлять корпоративні новини: компанії звітують про фінансові результати за III квартал ц.р. Так, інвестори чекають публікації звітів американських банків Morgan Stanley і Wells Fargo & Co., які можуть вплинути на рух котирувань у банківському секторі США, а також публікації результатів eBay, що надає послуги в галузі інтернет-аукціонів.
На відкритті торгів у "плюс" можуть піти котирування американської компанії Stryker - одного з лідерів на ринку ортопедичної продукції. Згідно з прогнозом компанії, прибуток на кожну її акцію в 2010 р. складе 3,30 дол., що перевищує прогноз аналітиків в 3,26 дол./акція.
Зазначимо, що після завершення попередньої торгової сесії в США відзвітувала компанія Yahoo!, що володіє однойменним інтернет-пошукачем. Компанія повідомила, що її чистий прибуток за підсумками III кварталу 2010 р. склав 396 млн дол., збільшившись більш ніж у два рази порівняно з аналогічним періодом минулого року (187 млн дол.) Виручка компанії за підсумками III кварталу 2010 р. склала 1 млрд 601 млн проти 1 млрд 575 млн дол. в III кварталі 2009 р.
Важливими для фондового ринку можуть виявитися і дані Міністерства енергетики США, яке повідомить о 17:30 за київським часом про комерційні запаси сирої нафти з 9 по 15 жовтня ц.р. Аналітики прогнозують, що запаси нафти зросли на 1,9 млн бар. Ця доповідь може вплинути на рух котирувань в енергетичному секторі та вплинути на вартість акцій ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips, а також нафтосервісних Schlumberger і Halliburton.
Станом на 13:34 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 35,00 пункту (+0,32%), на індекс Nasdaq - на 10,50 пункту (+0,51%), на індекс S&P - на 4,2 пункту (+0,36%).